maandag 17 mei 2010

Fietsen!

Eindelijk is het dan zover: Wij gaan fietsen! :) Het viel niet mee de fietsen in tehran op te halen. We moesten een week wachten (nog steeds weet niemand waarom want ze lagen gewoon in de loods) en op het vliegveld werden we naar meer dan 10 verschillende balies gestuurd. Toen ging ook nog de douane bijna dicht en moesten we rennen naar het volgende loket. Uiteindelijk hebben we via de manager (het heeft voordelen om buitenlander te zijn) toch nog onze fietsen dezelfde dag kunnen ophalen.


Vuurdoop in de woestijn
Vanuit Kashan maken we een 2 daagse tocht in de woestijn. We vertrekken om 6 uur 's ochtends om de hitte voor de zijn. Het is heerlijk op de fiets te zitten! Eindelijk vrijheid en onafhankelijkheid :) Het is een indrukwekkend landschap om doorheen te fietsen, met de fiets ervaar je het veel intenser dan met de jeep in Turkmenistan. We bezoeken een zoutmeer met grote zoutvlakte en mooie zandduinen. We slapen bij een oude caravansarai, een soort klein fort waar de handelskaravanen (met kamelen) vroeger halt hielden. Vlak voordat we in de stad terug zijn breekt een van mijn pedalen af. We krijgen gelukkig snel hulp en de fiets wordt vandaag gemaakt. Morgen weer om 5 uur op en lekker fietsen :)


De route voor de komende 3 weken (ongeveer):
We fietsen van kashan weer richting esfahan en gaan dan het Zagros geberte in. Dit is een groen gebied waar nu veel nomaden rondtrekken. We fietsen door naar Khorammabad, tussen Kermanshah en hammadan in naar Miandoab en langs het meer naar tabriz. Dan gaan we naar de grens met Armenie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten