donderdag 6 mei 2010

Oude beschavingen in Iran

Iraniers zijn niet voor niets trots op hun pre islamitische geschiedenis. Het Perzische rijk was op zijn hoogtijdagen 500-330 v. chr. enorm groot en machtig. We bezoeken de ruwines van de oude hoofdstad Persapolis. Veel van de hoofdstad is vernietigd door de legers van Alexander de Grote, de Arabieren en de Mongolen. Daarnaast gebruikte de lokale bevolking de ruwines als bouwmateriaal en hebben westerse expedities veel meegenomen. Desondanks zijn de overblijfselen erg indrukwekkend. Overal zijn inscipties in drie talen waardoor er veel bekend is over het rijk en onze gids heeft ons veel te vertellen :)



















In het nationaal museum komen we erachter dat er al meer dan 700.000 jaar mensen wonen in het huidige Iran. De brons tijd (3000-2000 v. Chr.) begon in deze regio waar ze voor het eerst ontdekte hoe ze brons konden maken en bewerken.

De perzen stammen af van de Indo-European branch en hebben dezelfde voorouders als de meeste Europeanen, dezelfde voorouders als ons! Veel Iraniers vinden het een beledeging als je ze voor Arabier aanziet, dat zijn immers barbaren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten