maandag 14 juni 2010

Mooie bergen in Armenie


Afscheid in Tabriz
De laatste dagen in Iran verblijven we bij de familie van Darius in Tabriz. Guus gaat voor 2 dagen naar Tehran om een vriend op te zoeken en ik blijf in Tabriz. Het is een hele leuke leuke familie en ik sluit al snel vriendschap met Orman (9) en Artan (5). Darius heeft zijn eigen yoga school en 's ochtends krijgt ik prive yoga les :) Als we weg gaan krijgen we nog een lunch en veel dadels mee. Het waren heerlijke laatste dagen in Iran en ik ga deze warme familie echt missen!


Met de tweeling Amin en Eshan bezoeken we het centrum van Tabriz. De bazaar is de mooiste die we in Iran gezien hebben. Verder is er helaas veel vernietigd door een aantal grote aardbevingen in het verleden. Op deze foto de gallerei naast de Blauwe moskee.

We maken een dag uitstapje naar Kandovan. Hier wonen mensen in huisjes van vulkaansteen die als torentjes in het landschap staan. Er zijn 3 plekken op de wereld waar dit te zien is (de bekenste in Turkije) maar dit is de enige plek die nog echt bewoond is.


Mooie bergen in Armenie
We nemen een lift naar de grens, kopen voor 3 euro een Armeens visum en fietsen een nieuw land binnen. Armenie is dun bevolkt en slecht 10% van het land ligt onder de 1000 m. Het is flink zwaar fietsen maar o zo heerlijk door al die natuur en prachtige bergen. Het lijkt voor ons op oost europa en het is fijn om weer bekende producten te zien en te proeven zoals normale kaas en koffie! De korte broek en korte mouwen zijn ook erg fijn in het warme weer. Als we in een klein dorpje water vragen worden we meteen uitgenodigd voor Armeense koffie (lekker sterk) en lunch. Bijna alles wordt hier kleinschalig verbouwd en zelf gemaakt, het eten is heerlijk :)


1 opmerking:

  1. Great shots Guus!
    I'm so happy for seeing you happily and healthy Sofie....

    BeantwoordenVerwijderen