zaterdag 19 juni 2010

Op vakantie

Armenie is een prettig en makkelijk land om in te reizen. We zijn lekker aan het fietsen zonder zorgen. Ik krijg het gevoel dat we gewoon op vakantie zijn i.p.v. een grote reis :) Hieronder wat foto's.

Voetbal kijken met een Deen in een cafe in Goris. 2-0 voor nederland! :D

Eerste regen sinds we aan het fietsen zijn. Het komt meteen met bakken uit de lucht samen met hagelstenen ter groote van knikkers... Na een half uur is het over gewaaid en kunnen we in de frisse lucht verder fietsen.

Later trekt de wind weer aan en er klinkt donder in de verte. We zijn bij een klein dorpje op het "platte"land (een idiote Nederlandse naam voor dit bergachtige landschap). We worden uitgenodigd bij een Armeense boeren familie. Ze hebben 6 koeien, 2 kalfjes, 18 schapen, 6 geiten en bijen. De dieren van het hele dorp worden terug gedreven en dan lopen de dieren vanzelf naar hun eigen stal, ik mag ook een koe melken :) Ze verbouwen en maken al het eten zelf en het smaakt werkelijk goddelijk. Een ontsettend warme en goede ervaring. Ze zijn hier wel gek op (zelfgestookte) wodka en wiskey, zelfs bij het ontbijt om 8 uur 's ochtends...


Omdat er weer noodweer aankomt nemen we een lift naar onze host in Martuni. Elke auto stopt voor ons en de eerste die naar Martuni moet neemt ons meteen mee. Liften is hier makkelijk :)

In Armenie hebben ze hun eigen alfabet...
Nu zijn we in Yerevan en slapen bij familie van mensen die we 2 maanden geleden in Mashad hebben leren kennen (de Iraanse gastvrijheid rijkt ver...). De stad doet erg modern en Europees aan en we blijven hier 5 dagen om uit te rusten en alles te bezoeken. Het zijn wel spannende dagen voor ons allebei omdat we te horen krijgen of we een baan hebben komend jaar. Als dat niet zo is moeten we eerder terug naar Nederland om werk te gaan zoeken. Als we wel werk hebben kom ik rond 15 juli terug en blijft Guus nog heel de zomer in de Caucasus. Wordt vervolgd...

1 opmerking: