donderdag 22 juli 2010

Woord van dank

Dit is de laatste post op ons gezamenlijk blog (Guus heeft besloten zelf geen blog bij te houden) en hieronder een paar woorden van dank voor de mensen zonder wie deze reis niet mogelijk was geweest.

Allereerst voor onze beide ouders, voor hun onvoorwaardelijke hulp in alle stadia van onze reis en hun steun (praktisch, financieel en moreel).

Zonder Teun zijn hulp en trouwe busje waren onze fietsen nooit op schiphol geraakt.

Voor de fietsenmakers van Kivada Wielersport, dankzij hun jaren lange servies en onderhoud van mijn Gazelle en mijn nieuw Nomad Thorn hebben wij het gehaald van Kashan tot Tbilisi op onze 2 trouwe 2wielers.

Voor Aannemers bedrijf Drijvers en Guus zijn baas, Tini Drijvers. Al bijna 6 jaar combineert Guus reizen en werken met dit bedrijf en hoopt dat deze samenwerking nog vele jaren langer zal duren.

Onze eerste host, Andrey uit Tiraspol. Nog maaden later denken wij beide met veel plezier terug aan onze tijd daar.

Zaven, de onvergetelijke Georgiƫr, die onze 4 dagen op de boot naar Poti een waar plezier maakte :)

Hoewel deze man nooit in levende lijven ontmoet hebben een extra groot bedankje voor de eigenaar en opricht van het Reisbureau "Stantours", David Berghoff. Maar natuurlijk ook Oleg, onze gids voor 2 maanden in Turkmenistan, dankzij beide heren hebben wij een onvergetelijke tijd gehad en werden dingen dingen als Kara Bogaz and onze Karakum excursie mogelijk.

Onze reis in Iran was ondenkbaar geweest zonder de
goede adviezen, praktische hulp en leuke gesprekken van de Nederlanders Elisa en Sebastiaan. Beide werken voor Iran Silk Roads, een absolute aanrader voor iedereen die naar Iran wil reizen.
Iran staat met nek en schouders bovenaan als het meest gastvrije land waar wij ooit geweest zijn! Heel veel mensen hebben onze reis in Iran onvergetelijk gemaakt. Dit zijn er te veel om op te noemen maar er zijn 2 mensen die we in het bijzonder willen bedanken. Uit de eerste en de laatste stad die we in Iran bezocht hebben, Raheleh uit Mashhad en Dariush uit Tabriz.

In Armenie zijn er 2 mensen die onze tijd in Yerevan onvergetelijk maakte. Liana, die ons de aanwezigheid van Europa in Armeniƫ uit de doeken deed. En voor Guus Julia, een oude bekende van uit Vladivostok met wie wij o.a. Echmiadzin en Zvartnots hebben bezocht.

In Georgie was Giorgi onze vriend, gastheer en hulp bij alles wat geregeld moest worden. Ook zijn lieve vriendin Katja die voor ons zorgde maakte onze laatste dagen samen tot warme en fijne dagen in Tbilisi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten