zondag 4 april 2010

De boot naar Turkmenistan: gaat ie wel of gaat ie niet...

We willen de boot nemen van Baku naar Turkmenbashi in Turkmenistan. Het is echter elke keer onduidelijk wanneer deze vertrekt. Vandaag hebben we kaartjes kunnen kopen en wilde we op de boot stappen maar dat mocht niet omdat ons Turkmeens visum pas over 2 dagen ingaat. Ze hebben ons verteld dat we morgenochtend terug moeten komen en dat er dan weer een boot gaat. We hebben echter al van verschillende reizigers gehoord dat ze een week aan het wachten zijn en dat ze elke dag zeggen dat de boot de volgende dag gaat. Het wordt morgen dus spannend en vooral lang wachten in haven, we zijn benieuwd.

Bij de haven ontmoeten reizigers op de fiets. De 2 belgen (links) fietsen van Istanbul via Syrie, Georgie, Azerbaijan, Kazachstan en Tadjikistan naar Mongolie. De twee Zwitsers (rechts) fietsen van Geneve via voormalig Joegoslavie, Grienkenland, Turkijke, Syrie, Georgie, Azerbaijan, Kazachstan en Tadjikistan naar China. Ze wachten alle 4 al een week in Baku op de boot naar Kazachstan...


Uitrusten in Sheki
We zijn 2 dagen naar Sheki, een plaatstje tegen de bergen, geweest. Het was er heerlijk rustig en we konden echt even bijkomen van de hectiek van Baku. Op de 2e dag maakte we een wandeling naar een fort. Onderweg kwamen we ineens militairen tegen die om ons paspoort vroegen. We zaten 6 km van de Russhische grens en we konden niet verder omdat onze paspoorten in het hotel lagen. Het fort hebben we nooit gezien maar de wandeling was erg mooi :)

2 opmerkingen:

  1. Leuke ervaringen hoor!
    heel leuk om te lezen en ook fijn leesbaar!
    Ik geniet mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ook, ik ook! Leuke foto's erbij trouwens. Ga zo door.

    (alleen: rondlopen zonder paspoort? ehm...)

    Groeten,
    V

    BeantwoordenVerwijderen