donderdag 1 april 2010

Verliefd op Tbilisi

Op weg naar Tbilisi
Uiteindelijk hebben we ruim 4 dagen op de boot gezeten die er 2 dagen over zou doen. Op zondagochtend bereikte we de haven van Poti. Er stond echter te veel wind en er waren nog 10 schepen voor ons die voor anker lagen. Maandag middag kon onze boot eindelijk de haven in. Gelukkig vonden we snel een marshutka (minibus) naar Tbilisi. We raakte in gesprek met een oude man (iedereen spreekt Russisch) en hij vertelde dat zijn zoon bij de voetbalclub Sherrif speelde en dat ze tegen FC Twente met 2-1 gewonnen hadden :) Als je in Georgie verteld waar je vandaan komt verschijnt er een glimlach en zeggen ze: "Sandra Roelofs". De vrouw van de president komt namelijk uit Zeeuws-vlaanderen.















Weerzien met Giorgi
Toen ik in juni voor een maand op stage ging naar Roemenie kwam ik in de trein tussen Wenen en Budapest Giorgi tegen. We konden het goed met elkaar vinden en hij zei dat ik beslist in Tbilisi langs moest komen als ik naar Georgie ging. Na 5 uur in de Marshutka kwamen we om 12 uur 's avonds bij een busstation in Tbilisi aan. Hier stonden Giorgi en zijn zus op ons te wachten. Ze reden ons eerst rond doort het centrum van Tbilisi daarna haalde we lekker Georgisch eten en wijn en gingen we naar het appartement. Tot 2 uur 's nachts aten, dronken en praate we samen. Het was fijn om zo gastvrij ontvangen te worden, we kregen zelfs de sleutels van het appartement.



















Op dinsdag maakte we een wandeling door de stad en ondanks het drukke verkeer vonden we de stad allebei prachtig. Het heeft een heel oud stadscentrum en je kunt zo de heuvel op en door het park wandelen met uitzicht over de hele stad. Om 5 uur 's middags nemen we de nachttrein naar Baku. Het is jammer dat we meteen weer verder gingen maar we kijken er allbei naar uit op het einde van onze reis 2 weken terug te zijn in Georgie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten